drukke dag, lange reis - Reisverslag uit Overloon, Nederland van Helmie, Trudie, Hans, Marion - WaarBenJij.nu drukke dag, lange reis - Reisverslag uit Overloon, Nederland van Helmie, Trudie, Hans, Marion - WaarBenJij.nu

drukke dag, lange reis

Door: Truus&Lina&Helmie&Trudie&Hans&Marion

Blijf op de hoogte en volg Helmie, Trudie, Hans, Marion

03 Oktober 2009 | Nederland, Overloon

vanochtend om 7.30 uur vertrokken voor een lange reisdag. aan het einde van de dag ongeveer 550 kilometers verder gekomen.
we zijn gereden via de staat mpumalanga, betekent letterlijk daar waar de zon opkomt. Langs de weg veel natuurlijk schoon, veel sjeks (krotten) en supertegenstrijdig, super de luxe golfbanen, en sjieke huizen. Kortom alweer veel tegenstellingen. We hebben de geschiedenis gehoord, maar die vertellen we later wel. Gelunched in Rose Cottage te Dullrooom.
Pannekoeken gegeten.
Toen begonnen aan de panoramaroute, via pilgrimsrest & graskop gestart met het eerste uitzichtspunt Gods Windows. Helaas was dit uitzicht zeer minimaal vanwege de enorme mist. Daarna verder gereden naar de Blyde River Canion, gestopt bij de potholes. Gigantisch, hoe kan de natuur zoiets prachtigs veroorzaken. Ongelooflijk wat erosie en water kunnen doen. Van daaruit naar de Three Rondavels. Ook hier een fenominaal uitzicht, mooie foto's en prachtige vergezichten.
En nu, nu zijn we beland in het paradijs. Timbavati, voor ons allen de plek zoals wij Afrika willen zien. Rieten huisjes, vele kleurtjes, alles buiten, kortom VAKANTIE. Net heerlijk gedineerd tijdens volle maan, en een bar waar de drank rijkelijk vloeit. Truus B. aan de Pinecolada, en Lina aan het bier. Het moet niet veel gekker worden met die dames hier.
Morgenvroeg gaat echter om 04.30 uur ons wekkertje, op naar het echte wild. We zitten n.l. bij de ingang van het Krugerpark.
Er zijn al beestjes gespot, bavianen, zebra's, giraffen en impala's, morgen hopelijk de rest.
alles hier dus oke, bedankt voor jullie reacties en tot gauw. P.s. de verhoging is gedaald tot het minpunt , wij weten het zeker, ze is NIET zwanger.
groetjes en veel liefs van Hans en de meiden.

• 03 Oktober 2009 - 20:39

Betsy Josemanders:

Truus en Lina fijn dat het goed gaat,drinken jullie maar lekker jullie pinecolada en "n biertje.(moet niet gekker worden laat maar eens zien dat jullie ook heel erg kunnen genieten.Leuk om te lezen wat jullie elkedag doen. geniet maar volop.

Kus Betsy

• 03 Oktober 2009 - 21:23

Anita:

Goh, ik ben jaloers... heerlijk daar als ik dat zo lees. Morgen moeten jullie natuurlijk zo vroeg op omdat je 's ochtends de meeste dieren kunt spotten? Of vergis ik me? Dus jullie liggen nu vast al te pitten op het moment dat ik dit schrijf. Veel plezier in het Krugerpark. En denk erom, geen leeuwen recht in de ogen kijken!

Dikke kus

• 03 Oktober 2009 - 22:17

Mies:

Ha tegenvoeters,

Dat klinkt goed! Hier giert de storm met vlagen door het bos en schudt al heel wat blad, takken en naalden los. De bijna volle maan zie ik nu net door het wolkendek priemen.. Morgen is tie pas echt vol, dus dat treffen jullie, volle maan in het Krugerpark. Als er dan wilde dieren komen kun je ze heel goed zien.
    De maan volgt dezelfde baan als de zon, die zal bij jullie dus in het noorden staan.
    Gisteren heb ik de weegschaal even weggehaald en alles zag er goed uit. Ook vandaag waren er nog geen krakers te bekennen.
    Ik ben heel benieuwd naar het vervolg van jullie prachtige avontuur.

Mies

• 04 Oktober 2009 - 08:51

Annemarie:

Ha, hollandse tijd is 10.40, bij jullie is het een uur vroeger volgens mij, en dat betekent dat jullie nu wel aan de koffie zullen zitten in een van de mooie nederzettingen in het Krugerpark, op een terras waarbij je over de overweldigende natuur kunt kijken en soms nog een glimps van een of ander dier kunt opvangen. Vorig jaar was ik daar ook en ik denk met weemoed terug. Is het warm? En hoeveel van de big five hebben jullie al gespot? In het krugerpark hebben we alles behalve leeuwen gezien, daarvoor moesten wij naar Lesotho, en dan nog in een soort Beekse Berg, maar wel op 5m afstand. Maar wel gezien heh!
    Ik zou zeggen Enjoy! het weer, de mentaliteit van de mensen, laat je lekker rondrijden, geef je ogen en oren de kost, Enjoy and have fun! Love, Annemarie

• 04 Oktober 2009 - 08:52

Annemarie:

ps, vinden jullie die hertjes niet verschrikkelijk mooi?

• 04 Oktober 2009 - 10:06

Ronie En Antjuh:

hoi lojtuh...jah sorrie dat wij nou weer zo laat reageeren maar zoals jullie ook altijd zeggen...geen bericht is goed bericht;-)..het klinkt in elk geval echt heel erg...jah wat zal ik zeggen...wij zijn echt poepjaloers..
    en als ik het goed begrepen heb zijn jullie vandaag de hele dag op kruger park,ben erg benieuwd,
    hier is het allemaal een beetje zozo, anne ligt een weekendje op bed in valkenswaard, die is namelijk net zo ziek als ik vorige week was.das een beetje sneu. verder niks bijzonders.
    heel veel plezier en tot bloggens

• 04 Oktober 2009 - 14:39

Ronnie En Anne:

Ej liefurds..

Ik ben weer thuis. Ik ben toch maar eerder naar huis gekomen. Het leek mij toch prettiger om thuis ziek op de bank/bed te liggen dan in valkenswaard. Ik kon toch niet mee zwemmen, eten of iets dus.. ben ik weer terug. We gaan zo samen naar Ledeacker. Jullie hebben het daar volgens mij erg leuk.. klinkt in ieder geval wel zo. Ronnie wil nu ook naar afrika ha ha! Doen jullie wel voorzichtig daar, dan doe ik dat hier ;) hi hi.. We contacten :D
    Veel plezier nog..
    Kusjes ronnie en anne

• 04 Oktober 2009 - 14:41

Anne En Ronnie:

Trouwens.. jullie kunnen ook foto's toevoegen hea :D

xxx

• 04 Oktober 2009 - 16:12

Paul:

Hallo Marion en Hans,
    Klinkt allemaal heel 'jaloersmakend'. Leek me altijd al een prachtig land en als ik jullie zo hoor is dat ook zo. Wij hebben het hier gisteranvond heel gezellig gehad met de foto's van de Mont Blanc. Ook leuk, maar foto's. Jullie zitten midden in the real thing nu. Geniet ervan! En tot mails.
    Groet,
    Paul

• 04 Oktober 2009 - 16:36

Theo En Annie:

Hoi vakantiegangers.jullie maken het wel Doe je wel voorzichtig met al die apen truus?want met die pinecolada zou je er wel eens langs kunnen kijken
    groetjes theo en annie

• 04 Oktober 2009 - 17:21

Sabine En De Rest.:

Hallo lieve oma.

Wij vinden het leuk om te lezen wat jullie gedaan hebben.

En hoop dat je de rest van de vakantie nog veel plezier hebt met ze alle.

dikke kus en hou van jou oma. tot snel.

• 04 Oktober 2009 - 18:33

Anous:

hee broertje wat zit je ver weg joh.
    leuk dat jullie al zo veel hebben gezien.
    groetjes aan de girls en
    fijne reis verder,
    je zussie