dag van vertrek
Blijf op de hoogte en volg Helmie, Trudie, Hans, Marion
06 November 2019 | Suriname, Paramaribo
Vandaag kunnen we uitslapen, we gaan Suriname verlaten.
Om 08.00 uur zitten we aan het ontbijt, uitslapen in het buitenland is niet ons ding.
Na het eten, meerdere activiteiten. We zwemmen, pakken tussendoor onze spullen in, zwemmen weer even, checken de vlucht en vertrek tijden, ruimen wat op, kortom. Een dagje er van alles wat.
Om 14.00 uur staat de taxi paraat, Erwin brengt ons naar het vliegveld.
Het regent enorm, zo hard, dat we even wachten met instappen.
We nemen afscheid van Kekemba en gaan op weg.
Voordat we Paramaribo uit zijn, duurt een klein uur. Enorme drukte hier, én meerdere wegomleggingen in verband met werkzaamheden.
Erwin krijgt haast.
Op wegen waar hij 50 mag rijden, wordt gas gegeven en wordt de 120 gehaald.
Het gaat allemaal “net” goed, maar dan ook maar echt net.
Wij zijn blij als we uit de auto zijn bij de luchthaven.
We checken in, onze koffers worden gewogen én gelukkig mag alles weer mee.
Nu is het wachten geblazen.
Het vliegveld, Johan Adolf Pengel International AirPort, ook wel Zanderij genoemd heeft een paar winkeltjes én wat eetgelegenheid.
We zien hier Pom, een gerecht waarvan Trudie gehoord heeft dat je dit moet proeven in Suriname. We nemen allemaal een broodje Pom. Wat we gegeten hebben weten we nog steeds niet helemaal, maar lekker was het wel.
Het vliegtuig heeft vertraging. We worden naar voren geroepen, en krijgen andere stoelnummers toegewezen. We vliegen ditmaal met een Spaanse maatschappij.
Suriname Airlines heeft geen toestel beschikbaar klaarblijkelijk.
Een groot toestel. Na een klein uur vertraging kunnen we boarden, ook nu enorme regen.
Hans zegt:”Suriname huilt, Omdat wij vertrekken”.
Er worden bussen ingezet om ons droog in het vliegtuig te krijgen.
Het vliegtuig is niet vol, nadat we opgestegen zijn, mogen we onze plaats verlaten en kunnen we kiezen waar we willen gaan zitten.
Wij hopen op voldoende ruimte om deze nachtvlucht te kunnen slapen.
Welterusten.
10 November 2019 - 09:42
Anouscka:
Hallo allemaal,
Ik heb erg genoten van jullie verslagen.
Hopelijk genieten jullie nog lang na van deze mooie reis.
Lieve groetjes
Anouscka