We kebi safari lodge
Blijf op de hoogte en volg Helmie, Trudie, Hans, Marion
23 September 2018 | Namibië, Keetmanshoop
Onze fotografes Marion & Trudie hebben de wekkers vroeg gezet, om nog voor de zonsopgang op pad te gaan het ruige gebied in waar onze lodges staan.
Het beloofd voor hen een mooie dag te worden.
Helmie heeft inmiddels wat minder geluk, zij gooit een bordje stuk.
Ook Hans is opgewekt, totdat hij ziet dat de auto een platte band heeft. Hij komt naar ons toe, we have a problem...
Opgewekt blijft hij, maar balen is het wel. Een platte band op ZONDAG, de enige dag waarop bijna heel Namibië vrij is.
De band is zo verwisseld, maar we mogen vandaag 322 kilometer rijden op een gravel weg, en dat avontuur willen wij niet aangaan zonder reservewiel.
We vragen eerst op de lodge hoe nu verder. We kunnen richting Keetmanshoop of richting Helmeringhausen voor een garage. De overige in de omgeving zijn gesloten, het is zondag.
We besluiten op hoop van zegen toch maar te vertrekken op weg naar Helmeringhausen. We stoppen in Bethanie en informeren daar wat rond, maar helaas, geen garage open op zondag. Dus door.
Na zo'n 120 kilometer met een thuiskombandje, komen wij bij een garage die ons wil helpen.
Gelukkig, toch een prettige gedachte dat je een reservewiel hebt, zeker als je hier op gravelwegen mag gaan rijden.
De garagehouder is de zoon van de winkelier, ons kent ons. Een aardige jongeman die ons goed op weg helpt.
Aan de overkant het Helmeringhausen hotel, met wederom de lekkerste Appelcake van Namibië. Hans en Trudie gaan weer voor een stukje.
Voor zo'n 350 Namibische dollars gaan wij met een gerepareerde band op pad.
Gelukkig maar, want naarmate we rijden verandert ook het wegdek, een wasbord volgt, hobbel de hobbel. Het lijkt wel een trilplaat van de sportschool, we schudden volledig door elkaar.
We blijven genieten van de natuur, het landschap is zo wisselend, en de natuur verveeld ons nooit.
Vandaag zo'n 300 kilometer afgelegd, en jullie geloven het niet we hebben in het totaal 4 dorpjes gezien, waarvan 1 eigenlijk geen echt dorp is maar een uitgebreide boerderij. 1 dorpje wat groter, we verwachten zelf misschien zo'n 100 -200 inwoners én de andere 2 dorpjes bestonden uit enkele huizen.
Ook zien we een plek genaamd wereld end. Een verlaten huis wat zo genoemd wordt.
Einde van de middag komen we aan op wederom een bijzonder mooie plek. We zien direct bij binnenkomst een Namibische elandengroep staan, rijden verder en zien 2 zebra's staan grazen op het gras, zo apart.
We worden ontvangen door enthousiast personeel, en onze lodges, je zal het niet geloven. Zo onbeschrijfelijk mooi.
In de avond dineren we heerlijk, er is weer fantastisch voor ons gekookt.
Daarna pakken we een terrasje aan het zwembad. Heerlijk toeven.
Na al die kilometers logeren wederom op een unieke mooie plek, midden in een woest natuurgebied. We kebi safari lodge gelegen tussen Sesriem en Mariental.Naast de elanden én de zebra's, zien we ook het zwarte wildebeast, een giraffe en een aantal impala's voorbij lopen vanuit onze lodges. Geweldig.
Lekker slaap.